Як повідомляють пропагандисти, 38 дітей зі Скадовського району перебувають у реабілітаційному центрі «Радуга», що у Кабардино-Балкарії. Коли рашисти їх запитали на камеру, що більше всього дітям подобається, ті одноголосно відповіли: «Процедури».
«Мені подобається, тому що тут процедури дуже цікаві і що ми ходимо завжди куди-небудь», – розповіла одна з юних скадовчанок. «Перший раз бачу, щоб у таборах були процедури, – немов з листочка, прочитала інша. – Як у казку потрапили». Хоча з «казкового» можна було б назвати лише екскурсію до тамтешнього зоопарку, більшість тварин у якому такі ж, як і у Асканії-Нова.
Як повідомляє окупаційна адміністрація Скадовського району, попереду ще, як мінімум, три заїзди. Наступні групи мають перебувати у Кабардино-Балкарії з 27 липня по 17 серпня, з 19 серпня по 8 вересня і з 11 вересня по 1 жовтня. «Шефи» готові забирати дітей від 6,5 до 16 років. З собою треба мати копії свідоцтва про народження, паспорта одного з батьків і сертифікату щеплень.
А от каланчацьких дітлахів відправили у мордовські табори (так і проситься словосполучення «на заслання»). Гауляйтер петро мустіянович нагадав, що Мордовія – це «регіон-шеф», і зізнався, що 12 і 15 липня з Каланчаку відправили 96 дітей з 17 супроводжуючими «на відпочинок у мордовські табори на три тижня».
Виїзд дітей з Чаплинської громади організували «шефи» з Калінінградської області. Однак до себе на Балтійське море хлопців і дівчат вирішили не везти, оскільки в область можна потрапити лише через вільні європейські країни, а вони навряд чи пропустять військових злочинців, які вивозять дітей. Тому юні чаплинці поїхали у пансіонат «Россия», що у тимчасово окупованій Євпаторії.
Тим часом у Генічеську, де могли б відпочивати діти лівобережжя, повністю порожні пляжі. Це навіть роспропагандисти змушені визнавати. Що ще раз вказує на те, що до росії наших юних земляків везуть зовсім не на відпочинок. І їх нерозумні батьки, які так радіють «халяві», можуть дуже дорого поплатитись за свої рішення.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!