Вибухи на Новоолексіївському елеваторі, де рашисти зберігали свої боєприпаси, в окупаційній адміністрації селища називають «зовнішнім впливом». У Телеграм колаборанти так і пишуть: «Дорогі жителі Новоолексіївки, чиє житло постраждало від зовнішнього впливу 11 липня». А далі пропонують власникам постраждалих від розльоту снарядів будинків підійти у селищну раду, аби отримати від «єдиної росії» і «шефів» з Адигеї ящики з продуктами і питну воду.

Для чого новоолексіївцям вода, незрозуміло. З нею у селищі проблем немає. А от тим, кому вона потрібна насправді, воду не дають. І навіть не дають брати там, де вона є. Наприклад, у Нижньосірозькій громаді рашисти вкотре повторили, аби місцеві жителі не брали воду з балки. Ось текст оголошення у соцмережах: «Нагадуємо про те, що у зв’язку з підривом Каховської ГЕС терористичною організацією ЗСУ найближчим часом не є можливим заповнення балки Великі Сірогози водою. У зв’язку з цим забір води для поливу заборонено».

Балка Великі Сірогози – це непостійна мала річка довжиною 65 кілометрів, яка впадає до Великого Агайманського поду. Джерелом її наповнення є природна площа водозбору і технічний скид води з одного з каналів Каховської зрошувальної системи.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!