NewDay ua вже писав про «реінкарнацію» рашистами газети «Каховская заря». Нагадаємо, що до цього агітка окупаційної адміністрації Каховського району носила назву «Наша Каховка» і була не дуже популярною. Нині ж її «популярність» досягається за рахунок майже насильницької роздачі на вулицях міста.
У № 2 агітки можна почитати, наприклад, про те, що «українці – це така ж невід’ємна частина російського народу, як і жителі інших міст Росії». А ще про те, що колаборанти на чолі з одіозним філіпчуком «якісно виконують свої обов’язки, створюючи всі життєво необхідні блага для жителів округу». І про те, що справжні російські нацисти «відстояли лівий берег і продовжують знищувати нацистів».
На перший погляд незрозуміло, для чого окупантам ще одна «газета», коли подібні «новини» можна почитати у агітках «Надднепрянская правда» і «Комсомольская правда. Херсонская область», які регулярно виходять. Відповідь знаходимо на 6-й сторінці агітки. Там пропагандисти розмістили розцінки на виготовлення агітаційних матеріалів до незаконних виборів, які окупанти сподіваються провести на лівобережжі у вересні.


Коштують російські повії… чи то пак, пропагандисти не так вже і дорого. За «виїзд кореспондента на захід», наприклад, кандидати мають заплатити 4680 рублів, а невеликий агітаційний матеріал взагалі 180 рублів коштує!
А на останній шпальті пародії на газету дізнаємось, що пропагандистам не вистачає кадрів. Бо випускає «Каховскую зарю» «КП «Объединенная редакция «Надднепрянская правда», а її редактором є редактор тієї ж окупаційної «НП» євген білий.

Дивне, на перший погляд, і місце розташування редакції. Знаходиться вона далеко і від Дніпра, і від Каховки – на вулиці Центральній-8 у Генічеську.

Це адреса колишнього будинку побуту, частина якого перебуває в аварійному стані.


Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!