Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію із викриття агентурної мережі фсб у Херсоні. Затримано резидента російської спецслужби (агент, який вербує і дає завдання іншим агентам), що тримав «на зв’язку» до 10 інформаторів у регіоні. Всі вони місцеві жителі з числа колаборантів.
Завдання агентурної мережі полягало у передачі до рф актуальної інформації про підрозділи ЗСУ у прифронтових районах Херсонщини. Зокрема, інформатори намагалися виявити можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню «Град» та іноземних гаубиць М777.
Співробітники СБУ своєчасно викрили мережу і затримали її керівника «на гарячому» – під час спроби передачі інформації агресору. У поле зору російської спецслужби дана особа потрапила ще на початку «нульових». Тоді фігурант часто приїздив до рф у власних справах. Згодом на нього вийшов представник фсб і запропонував негласну співпрацю. російська спецслужба навіть видала своєму резиденту так звану «перепустку» для безперешкодного пересування територією рф.


Ще до повномасштабного вторгнення він повернувся в Україну і влаштувався в одну із приватних охоронних фірм у Херсоні. Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник фсб і визначив основні завдання.
Під час обшуків у зрадника виявлено засоби комунікації, через які він контактував з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!