«На правому березі Херсонщини ситуація з голодом стає все напруженішою, – бреше окупаційний телеканал «Таврия». – Гуманітарна допомога зникає у невідомому напрямку, а талони на отримання продуктових наборів відсутні».

До хору брехунів приєднався і окупаційний телеграм-канал «Днепровский рубеж», на якому розповіли історію про «мобілізованого військовослужбовця 126 окремої бригади територіальної оборони», який «зарізав свого командира». Цитуємо: «Під час перевірки особового складу на позиціях командир взводу лейтенант Тимков, призваний по мобілізації, намагався забрати у такого ж мобілізованого військовослужбовця рядового Башмата алкоголь. У відповідь солдат схопив свій ніж і наніс лейтенанту три удари в область шиї та пішов далі пити і бездіяльно проводити час». Коли ж протверезів, треба думати, зателефонував пропагандистам і розповів всі подробиці. А як інакше вони могли «довідатись»?

Окупаційний канал «Жизнь в оккупации» продовжує розповідати страхітливі анекдоти про Херсон, головними героями яких традиційно є військові ЗСУ. За словами пропагандистів, вони, наприклад, і далі крадуть машини. У одному анекдоті вони зайшли просто у двір до мешканця будинку на вулиці Фрітаун Леоніда К. і, цитуємо, «примусили віддати для потреб ЗСУ автомобіль Mitsubishi L 200 білого (ви колинебудь бачили у ЗСУ білі машини? – авт.) кольору, який знаходився у гаражі. Під час розмови вони погрожували і сказали, що у випадку відмови нададуть дані у СБУ, що даний громадянин проросійських поглядів і зберігає вдома прапори Росії».

І що тут скажеш? Лише класичне: «Було б смішно, якби не було так сумно». З поправкою на те, що час сміятись і радіти для України таки прийде, а для рашистів – ні.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!