23-25 серпня заступниця окупаційного губернатора Херсонщини тетяна кузьмич, як пишуть пропагандисти, «перевірила, як живуть у Ростовській області евакуйовані херсонці». Влада регіону розповіла непроханій гості, що у семи пунктах тимчасового розміщення знаходяться нині 296 людей, 31 з яких – діти. Ще 151 людину розмістили у державних установах соціального обслуговування населення.
Станом на 24 серпня, запевнили ростовські чиновники, здійснено 1358 одночасних виплат і видано 1270 сертифікатів, і херсонці вже, буцімто, придбали 1224 об’єкта. Поспілкувавшись з «евакуйованими», кузьмич залишила Ростовську область, а… проблеми залишились!
Про них пропагандистам окупаційного телеграм-каналу «Южный регион/Новороссия» розповіла «евакуйована» ірина панченко. Подаємо текст її листа повністю: «Погано живуть евакуйовані херсонці у Ростовській області. Суцільний бардак і ні до кого не додзвонитись! А тепер взагалі вирішили нас залишити бомжами, вимагають виписатись у Херсонській області і прописатись у Ростовській, і лише після цього будуть оплачувати сертифікати. Відмовляють на підставі постанови, яку підготували нашвидкуруч перед приїздом Тетяни Олександрівни від 21.08.23, а люди уклали угоди по житлу ще у перших числах липня. Писали ми вже всюди, але все одно нас не хочуть почути!»
А щоб прописатись у Ростовській області, треба мати свої житло. Ну, а його, як ви зрозуміли, без прописки не дають. Цікаво, чи змінилось у запроданців з Херсонщини ставлення до «матінки» росії після цього?
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!