«З’їздив у Нижні Сірогози і Іванівку – крупні селища міського типу, центри муніципальних округів степової частини Херсонщини, – написало сальдо у Телеграм. – Перевірив, як працює влада, подивився, як працюють люди».

Місцеву окупаційну владу представляли гауляйтери Нижніх Сірогоз євген пирог та Іванівки олександр васалатий. Говорили вони, в основному, про проблеми освіти.

Гауляйтер пирог розповів про «прийняте рішення відкрити школу у селі Вільне», аде на запитання сальда, чи вистачає вчителів, відповів: «У школах певний є дефіцит».

Гауляйтер васалатий був більш говірким. Він нагадав «губернатору» про те, що у його «окрузі» до цих пір діяла лише одна школа, і ту «відкрили пізніше за всіх – 13 травня, і наші працівники адміністрації ходили дітям до обіду викладали, тому що з викладацьким складом у нас – повна біда». Тепер працівникам окупаційної адміністрації доведеться ходити ще й у Любимівку та Новодмитрівку Другу, де також планують відкрити школи.

«Є повний контакт з усіма жителями Іванівського району», – похвалився васалатий. І додав, що кожен з мешканців має його номер телефону. «Дев’ять з половиною тисяч абонентів?», – перепитав фейковий губернатор. Гауляйтер у відповідь ледве хреститись не почав. Правда, додав, є «проблемка»: «Зі зв’язком, скажу, повна біда». Ну, у такому випадку свій номер телефону, дійсно, кожному можна було роздавати…

«У селах округів є проблеми зі зв’язком, у школах не повністю вистачає вчителів, – написало пізніше сальдо у Телеграм. – Але це проблеми, які можна вирішити…» І «вирішувати» їх, як повідомляють наші читачі, вже почали. До вчителів, які через різні причини змушені були залишитись на окупованій території, нині приходять озброєні рашисти і довго пояснюють їм, що «треба йти працювати».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!