“Цей день настав! Віддруковано перший після окупації номер херсонської обласної газети «Новий день»! Завдяки міжнародним партнерам, профінансувала друк видання Національна спілка журналістів України. Це уже П’ЯТА місцева газета на передовій, яка виходить за підтримки НСЖУ. До сьогодні віддруковані випуски газет для Ізюма, Лимана, Барвінкового та Бахмута. Найближчим часом вийдуть тиражі ще трьох видань на деокупованих територіях Харківщини та Миколаївщини.

На цьому фото журналісти «Нового дня» Анатолій Жупина (головний редактор) та Оксана Павленко. Як же колеги мріяли про цю мить! Про звільнення рідного Херсона. Про відновлення друку свого видання, яке є рідним для тисяч херсонців!

Ми, журналістська спільнота України, захоплюємося професійністю і патріотизмом херсонських журналістів, які зберегли відданість професії. Разом з багатьма херсонцями вони пережили викрадення, фізичні та моральні тортури, вимушені переїзди в інші місця, знищення редакційного майна, тиск нав’язливої та брехливої російської пропаганди. Пережили і вистояли!

Національна спілка журналістів підтримувала колег із «Нового Дня», які рятувалися від переслідувань та виїхали на підконтрольну Україні територію, але щодня всіма каналами інтернету, за допомогою соцмереж намагалися правдиво інформувати свою херсонську аудиторію про події в місті, в області, в Україні, у світі.

І от нарешті настає щасливий день прямого спілкування газетярів «Нового Дня» зі своїми читачами! Газету віддруковано у Львові і вона вже прямує на південь. Ми в Національній спілці журналістів України неймовірно раді, що мали нагоду долучитися до виходу в світ цього історичного номера газети.

Вітаючи колег із поверненням «Нового Дня», журналістська спілка сподівається на те, що недалекий той час, коли вся Херсонська область, як і кожний клаптик тимчасово окупованої української землі повернеться додому, й журналісти зможуть без перешкод подавати своїй аудиторії правдиву й усебічну інформацію. Підтримка місцевих медіа на деокупованих територіях завжди залишається для НСЖУ пріоритетом. Журналісти важливі!”, – написав у Фейсбук голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко. Під публікацією вже багато привітань колег.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!