Обдертий, пограбований, захаращений, але незламний! Так зараз виглядає Херсонський державний університет

11 листопада, у день визволення Херсона, перед головним корпусом вишу підняли український прапор.
12 листопада ректор ХДУ Олександр Співаковський підписав наказ про організацію роботи вузу в нових умовах, коли завдяки ЗСУ повернуто контроль над навчальними корпусами та гуртожитками, які були захоплені окупантами 14 червня. Наразі територія під цілодобовою охороною. ДСНС-ники обстежують приміщення вишу.

“Ми щиро вдячні за таку оперативність, яка пов’язана перед усім з тим, що на території університету є облаштовані бомбосховища та укриття, які на початку окупації приймали до 800 наших студентів, співробітників та херсонців. Запустити роботу укриттів – це першочергово. Вже обстежено певну кількість приміщень. Картина, яка відкрилась після хазяйнування руського миру, жахлива! Все розтрощено, викрадено, випотрошено… включаючи зникнення всього автотранспорту. Нічого, відновимо”, – пише Олександр Співаковський.


Поки доступу до приміщень університету немає, він буде тільки після надання офіційного дозволу від влади та правоохоронних органів. Освітній процес у виші дистанційний.
Команда ХДУ поступово повертається до Херсона, а багато співробітників та студентів тут і залишалися. Ректор обіцяє бути на місці вже найближчими днями.

“Розпочнемо з первинної інвентаризації, запустимо роботу укриттів, будемо підключати наші об’єкти до електроенергії, опалення, водозабезпечення, як тільки це стане можливо. Ну, і, звичайно, планувати відновлення та зустріч зі всією нашою родиною ХДУ!”, – уточнив Співаковський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!