Днями гауляйтер Малокаховки роман назаров передав тамтешній багатодітній сім’ї посилку, яку для них зібрали школярі з Рязані – регіону, який рашисти призначили «шефами» окупованої Нової Каховки. Серед пряників і зошитів, у посилці були і листи від російських школярів. Прості і нехитрі, але такі, що змушують задуматись.

Листи сфотографував і виклав у мережу відділ комунікації окупаційної адміністрації Каховського району. «Дорогі жителі Херсонської області! – написала учениця 4 класу. – Мені дуже шкода, що ви потрапили у цю страшну ситуацію. Я хвилююсь за вас! Я сподіваюсь, що ви зараз у безпеці і читаєте цього листа. Мені дуже хочеться вірити, що війна скоро закінчиться. І ви будете живі і здорові». Як рашисти змогли пропустити лист, де «спєциальная воєнная опєрация» називається війною, незрозуміло.

Як і те, чи знає дівчинка, через кого саме жителі Херсонської області «потрапили у цю страшну ситуацію». «Я знаю, що тобі погано жити у такий страшний час, – написав 14-річний Роман Кожевніков. – Війна порушила всі плани. Багато хто гине на фронті. Але і прості люди помирають від голоду і холоду. Але, ти, тримайся, живи довго!»

«Я мало, що знаю про те місце, де ти живеш, але часто чую тривожні новини по телевізору про те, у якій обстановці тобі доводиться жити», – написала учениця 9 класу Сараєвської середньої школи Рязанської області Оля. Оскільки Оля дивиться телевізор, то і війну війною у листі не назвала, і «Я бажаю, щоб над нашою Росією було мирне небо…» написала. Хоча листа відправляла в Україну. Вчергове підтвердивши, що телевізор на росії дивитись категорично не можна.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!