Ще два-три дні тому на лівий берег Херсонщини можна було зателефонувати з допомогою месенджерів WhatsApp і Telegram. Тепер, коли ви захочете подзвонити на перший, сервіс пише про неможливість здійснення дзвінків, але фото переслати ще можливо.
Не зразу, але роспропагандисти таки пояснили, чому на окупованому лівому березі заблокували можливість здійснювати дзвінки на WhatsApp. Виявляється, з його допомогою «українські спецслужби намагаються вербувати російських військових». Написав про це окупаційний телеграм-канал «Новая Территория».
Військовий, буцімто, розповів каналу, як отримав на месенджер повідомлення від невідомого з пропозицією «допомогти у певних питаннях».
«Він розповів, що представляє ООН і сам колись жив у Росії, – пише телеграм-канал. – Досвідчений військовий зразу зрозумів, що його вербують і повідомив командування. Діалог проходив вже під контролем російських спецслужб».
Далі співбесідник, буцімто, запропонував рашисту присилати координати стратегічно важливих об’єктів: розташування техніки, особового складу, командних і спостережних пунктів і т. д. При цьому по частині, де служить рашист, невідомий пообіцяв не стріляти. А ще, буцімто, запропонував військовому виїхати з сім’єю у треті країни.
«Мужній» рашист, як пишуть пропагандисти, пропозицію не прийняв. А все, що змогли російські спецслужби, це – відключити можливість здійснювати дзвінки на WhatsApp. Забувши при цьому про корисну технологію vpn, з якою можна додзвонитись на будь-які, заборонені на росії і окупованих нею територіях, месенджери.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!