«Володимир Путін закликав уряд Росії оперативно реагувати на кризи з бензином, – повідомляє окупаційна агітка «Надднепрянская правда». – Президент відзначив, що недавно був різкий ріст на бензин і дизель всередині країни, через що уряду довелось застосувати низку екстрених заходів. Наприклад, обмеження на експорт бензину і дизелю».

Але насправді, якщо уряд рф щось і робив, то «стабілізація» на ринку палива на росії і в окупованих нею регіонах України відбулась досить нешвидко. Та і чи була вона, якщо солярка там і досі дорожча за бензин.

Зокрема, «губернатор» тимчасово окупованого Севастополя міхаіл развозжаєв написав у соцмережах: «Досягнуто домовленості про зниження цін на дизельне паливо і бензин у Севастополі. Починаючи 00:00 суботи, 14 жовтня, на заправках вартість дизелю складе 66,80 руб. за літр, 95-го бензину – 59,80 руб., 92-го бензину – 55,80 руб.» Для країни, де нічого, крім нафти і газу немає, якось дорогувато.

До речі, роспропагандисти пишуть про те, що «недавній ріст цін на дизельне паливо серйозно потряс Європу». А минулої зими, нагадаємо, ЄС мав, за їх словами, замерзнути без російського газу.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!