На окупованому лівобережжі почалась «неделя документального кино». Про її старт повідомила окупаційна обласна організація партії «єдина росія». Перший показ відбувся у Генічеській санаторно-курортній школі-інтернаті. Тій самій, де у перший день вторгнення рашистів на Херсонщину від уламків ворожої ракети загинула директор закладу Наталія Косова, а тепер частина колишніх колег вірно служать її вбивцям.


З ідеєю провести таку «неделю» виступив усюдисущий військовий злочинець ігорь кастюкєвіч. «На Україні дітям показували «Голівуд», так було вигідно, – розповів майбутній в’язень Гааги підлеглим пропагандистам. – Зараз у нових регіонах прийшов час правди. Документальне кіно відрізняється від художнього відсутністю вигадки. Воно показує, як було насправді. Тому важливо показувати документальне кіно про учасників, героїв СВО. Молодь на Херсонщині має не просто знати правду, а транслювати її».
Першими глядачами фільму «Где проходит граница» у Генічеську були учні 7-9-их класів. Того ж дня фільм показали у Скадовську. Останнім днем показу має стати 22 жовтня. До того «єдинороси» пообіцяли показати його «по всій Херсонській області». Але зрозуміло, що зробити вони це зможуть лише в окупованій її частині.

Документальний фільм режисерки алєксандри франк (справжнє ім’я – алєксандра русланова) «Где проходит граница» – це цинічна пропаганда російського імперіалізму, з претензіями на більшість територій вільних держав. Для того, аби зробити такий висновок, достатньо подивитись трейлер фільму, поки що, на жаль, доступний на YouTube.
«Експертами» у фільмі виступають скрипач-невдаха і топ-пропагандист пьотр лундстрем, гауляйтер «днр» денис пушилін та інші рашисти, а знімався він на кошти путінського фонду культурних ініціатив. То яку «правду», що про неї вів мову кастюкєвіч, тут можна знайти? Правильно – ніяку.
Також, мабуть, варто додати, що знімати кінопропаганду русланова вчилась у відомого українофоба нікіти міхалкова. А ще вона робить це цілком свідомо. Так на зустрічі з глядачами у Біробіджані, місті на Далекому Сході росії, вона заявила: «Це стосується кожного. Москвичі також думали, що не буде їх стосуватись, поки безпілотники не прилетіли». Але чомусь забула додати, що прилетіли вони саме через таких, як вона.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!