Сімнадцять співробітників Херсонського обласного кардіоцентру врятували дорогоцінну діагностичну апаратуру закладу від її розкрадання окупантами. Ці патріоти ховали по своїх гаражах та підвалах під купами мотлоху комп’ютери й навіть устаткування єдиної в регіоні лабораторії електрофізіології серця. Після відновлення електропостачання вся ця електроніка повернеться на свої місця й надалі працюватиме за призначенням, запевнив журналіста NewDay ua директор кардіоцентру Олег Мазуряк.
З лікувального закладу рашистські окупанти перед своєю втечею викрали тільки два мобільні електрокардіографи та стільки ж комп’ютерних моніторів. Це не критично. З окупантами на лівий берег Дніпра подалися й місцеві нечисленні колабораціоністи – два лікаря, дві медсестри й старша медсестра. Але зі 172 штатних працівників залишилися в Херсоні й вийшли на роботу тільки 41. Усі інші досі не повернулися з евакуації.
Тим не менш, кардіоцентр нині вже працює, надаючи хворим консультації за своїм медичним профілем. Приймати пацієнтів на стаціонар неможливо – холодно. Тут є своя котельня, але без електроенергії її не запустити, а вона відключена – триває ремонт ЛЕП, зруйнованих окупантами. І коли він закінчиться, наразі невідомо.
Володимир ДОРОФЄЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!