Перші місяці окупації генічанам, як і іншим мешканцям Херсонщини, запам’ятались дефіцитом одних продуктів і обмеженим вибором інших. Нині асортимент став ширшим, а продукти – дорожчими.

Давайте подивимось, у скільки зараз обходиться генічанам, наприклад, чаювання. Найдорожчий чай у генічеських магазинах – «Greenfield». У «Family Market» – супермаркеті у міському мікрорайоні (ціни братимемо звідти) 100-грамова пачка і чорного, і зеленого розсипного чаю коштує наразі 118 рублів. Пачка чорного чаю «Tess» такої ж ваги вартує 104 рублі. Ягідний «Tess Forest Dream» у пірамідках (20 штук у коробці) продають за 74 рублі. Чай «Майский» з претензійною назвою «Корона Российской империи» (яку з голови путіна скоро обов’язково зіб’ють) у пачці вагою 100 г коштує 106 рублів. «Майский Сердце Цейлона» – на рубль більше. Пачка зеленого чаю «Принцесса Ява» такої ж ваги вартує 56 рублів, у пакетиках з лимонним ароматом – 46 рублів за 25 штук. Чорний чай «Принцесса Нури» (також 25 пакетиків у коробці), у залежності від стандарту, продають по 48, 50 і 58 рублів. Найдешевшим є чай (точніше, те, що росіяни називають чаєм) «Лисма» – 44 рублі за 25 пакетиків.

А до чаю ж потрібна шоколадка, так? 90-грамова плитка молочного шоколаду «Milka», в залежності від наповнювача, коштує від 88 до 95 рублів, 100-грамова – 109. Молочний шоколад «Алёнка» з різними наповнювачами (банан-крем, карамель з печивом, з полуницею тощо) вартує від 62 до 95 рублів. Без наповнювача – 145 рублів. Є й кілька видів шоколаду з іменем персонажа, яким лякають дітей. 90-грамова плитка «Бабаевского» з мигдалем коштує 87 рублів, «Бабаевского оригинального» і «Бабаевского горького» – 74, «Бабаевского люкс» – 66 рублів.

Для порівняння: плитка молочного шоколаду «Lacmi» з різними наповнювачами у супермаркетах «АТБ» на підконтрольній території наразі коштує 21 грн. 90 коп., пачка чорного чаю «Моnoмах» з 45 пакетиками всередині – 35 грн. 80 коп.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!