Поки рашисти руйнують вогнем артилерії Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара, вони ж обіцяють «модернізувати» бібліотеки на окупованому лівобережжі. Небагато. Всього три. За повідомленням окупаційного міністерства культури, «модернізацію» буде проведено в Асканії-Нова, Стрілковому і Чаплинці.

«Перераховані бібліотеки приведуть до єдиного модельного стандарту, – повідомляє у Телеграм фейкове міністерство. – Підключать високошвидкісний інтернет, актуалізують і поповнять книжкові фонди, забезпечать доступ до електронних ресурсів і багато іншого. Розмір субсидії вже збільшили до 8 мільйонів рублів». Як прилаштувати ці гроші, колаборанти знайдуть – можна не сумніватись. Але чи отримають щось корисне від цього читачі?

NewDay ua вже писав про те, що бібліотеки лівобережжя поповняються сексистською і фашистською літературою, і про те, що у їх стінах займаються зовсім не читанням. Оскільки заробляти рублі у бібліотеки пішли люди далекі від читання взагалі, то у Семенівській бібліотеці Каховського району, наприклад, «бібліотекарка» святкувала з дітьми день митника, а Новокам’янці – день макаронів. Просто у бібліотеці діти готували макарони по-флотськи! Коментарі потрібні?! Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!