«Голова Малокаховського теруправління Назаров Роман Павлович відвідав сільську бібліотеку, ознайомився з її діяльністю, оглянув читальну залу, поспілкувався з читачами і взяв літературу – звичайно, російську класику», – повідомила у Телеграм окупаційна адміністрація.

На фото бачимо малокаховського гауляйтера з ідіотським виразом обличчя, який тримає «Капітанську дочку» Олександра Пушкіна.

Перше, що спадає на думку: мабуть, хоче наверстати шкільну програму. Але подивившись відео від тамтешніх рашистів, розумієш, що читати книжку він навряд чи буде. Та і чи може він взагалі читати – питання.

У відео назаров спілкується з єдиною відвідувачкою бібліотеки – старенькою, яка принесла здавати книги.

«А за скільки ви цю книжку прочитали?» – запитує гауляйтер пенсіонерку. Почувши від бібліотекарки, що бабуся прочитала «аж» шість книг, назаров дивиться на неї, як на прибульця, і, навіть, з виразу обличчя видно, що заздрить.

Та і бібліотекарка, судячи з її коментаря, мабуть, недалеко від нього пішла. Бібліотекарами, як і вчителями, окупанти через те, що нормальні люди відмовляються, змушені брати невігласів.

У результаті в одній з бібліотек Каховського району книжка фашиста захара прілєпіна стоїть поряд з Іскандером і Айтматовим, та ще і вище за Ремарка.

Тим часом діти у бібліотеках того ж району малюють, грають у настільний теніс, танцюють, плетуть з бісеру, п’ють чай з солодощами… Тобто, роблять все, крім читання!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!