Руйнують те, що не вкрали. Будівлі Херсонського державного аграрно-економічного університету, розграбовані окупантами під час їх перебування в обласному центрі, тепер стали для них же зручними мішенями. Територія вишу, де в принципі немає ніяких військових цілей, постійно обстрілюється рашистами з протилежного берега Дніпра. Причому гатять вони з усього, що в них є: нарахували вже понад десять прильотів і в навчальний корпус, і поруч із студентським гуртожитком.

– Вже маємо втрати з-поміж співробітників. Загинули чергова та прибиральниця одного з студентських гуртожитків. Вони саме йшли звідти додому і за якусь сотню метрів потрапили під обстріл, – з гіркотою розповідає ректор ХДАЕУ, професор Юрій Кирилов. – Людей, звичайно, невимовно шкода. Та є й чималі матеріальні втрати: вже підрахували, що розривами потрощило сто металопластикових вікон і дев’ять дверей

Було також пряме влучання у спорткомплекс вишу. Якийсь боєприпас (орієнтовно, мінометна міна великого калібру чи ракета з системи ППО С-300, що їх російські військові злочинці використовують для стрільби по наземних цілях) наскрізь пробила дах споруди й розірвалася. При цьому скалки у кількох місцях просто пошматували сталеві регістри (труби) центрального опалення, але дивним чином не зачепили жодне з великих вікон – ті вціліли. Чим це пояснити, співробітники вишу не знають, адже вони не є фахівцями з балістики.

Володимир ДОРОФЄЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!