Головою окупаційного уряду Херсонщини став хабарник, якому вдома «світило» 15 років ув’язнення.
Про нового «председателя правительства Херсонской области» андрєя алєксєєнка, як про злочинця, говорять відкриті джерела в інтернеті. На збіговиську, яке відбулося у новій «столиці» окупованої Херсонщини Генічеську псевдогубернатор сальдо «відпустив» додому у Калінінград сєргєя єлісєєва, і представив його наступника. Про алєксєєнка було сказано наступне: «Он настоящий профессионал своего дела, который начал свой трудовой путь простым инженером по техническому надзору на заводе и добился всего упорным трудом. Награжден орденом Мужества. Кабмин Херсонской области возглавит достойный человек и успешный российский управленец, который продолжит дело Сергея Елисеева и будет налаживать мирную жизнь в Херсонской области, выстраивая систему государственной власти и работая во благо людей».

Однак навіть у «Вікіпедії» про нового гауляйтера пишуть не як про успішного управлінця, а як про доволі успішного злочинця, вказуючи на принаймні два злочини. Так, у річницю путчу т. зв. ГКЧП, 19 серпня цього року андрєя алєксєєнка призначено першим заступником голови окупаційної «военно-гражданской администрации» и «председателем совета министров» Харківської області. А за день до цього герой нашої розповіді подав у відставку з посади мера російського Краснодара. Там, у Краснодарі, у грудні 2021 року проти «достойного человека и успешного российского
управленца» було порушено кримінальну справу за отримання хабара в особливо великому розмірі у вигляді вартісної рушниці. За даними газети «Коммерсантъ», на яку посилаються автори «Вікіпедії», станом на серпень 2022 року (момент призначення на посаду гауляйтера) провадження у кримінальній справі припинено не було. Хабарник, до речі, факт отримання рушниці визнав, але у суді заявив, що це був подарунок до дня народження. Про деталі справи, яку прокурор Краснодарського краю Сергій Табельський передав у СК РФ (слідчий комітет російської федерації), розповідає «РБК».

Тодішнього мера Краснодара затримали 22 грудня, напередодні страшного для нас нового 2022 року. Йому висунули підозру в отримання хабара у вигляді рушниці вартістю 1,6 мільйона рублів! Максимальне покарання за такий хабар в особливо великих розмірах – 15 років позбавлення волі.
За даними слідства, хабар алєксєєнко отримав ще у 2018 році, коли був першим заступником губернатора Краснодарського краю. В обмін на щедрий «подарунок» він пообіцяв забезпечити видачу висновку про відповідність збудованого багатоквартирного будинку вимогам, незважаючи на «наявність низки недоліків». А вже 17 листопада 2021 року хабарник пішов на підвищення, ставши міським головою Краснодара – «главой муниципального образования город Краснодар». Коли справа про хабар набула розголосу, «єдіная россія» навіть призупинила членство андрєя алєксєєнка у своїх лавах. Це і стало найбільшим покаранням. Бо вже у день затримання хабарника… повернули у мерське крісло. «Послухали Лисичку і Щуку кинули – у річку», – колись про таке
писав геніальний Леонід Глібов.

Оскільки «работать во благо людей» на Харківщині злочинцю не дали наші славні ЗСУ, кремлівські господарі подарували йому посаду на Херсонщині. Та чи надовго це? Зрозуміло, що ні.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!