До складу організованої злочинної групи увійшли двоє братів-херсонців, які залучили до “бізнесу” двох знайомих. Оборудками компанія промишляла з весни цього року. Правоохоронці встановили місця виготовлення та збуту контрафактних горілки та коньяку. Здебільшого покупцями у фігурантів були продавці торговельних кіосків, розташованих на околицях Херсона. За результатами досліджень, проведених після низки контрольних закупок, з’ясовано, що це суміш, виготовлена на основі етилового спирту, яка не відповідає вимогам діючого державного стандарту.
Поліцейські провели санкціоновані обшуки вдома у фігурантів та на території промислового приміщення, яке зловмисники орендували задля виготовлення спиртовмісних напоїв.

Технологія виробництва виявилася доволі простою. У пластикову ємність об’ємом 1000 л додавали певну кількість спирту та певну кількість води. І це була “горілка”. А щоб отримати “коньяк” або іншу “настоянку”, в отриману водно-спиртову суміш додавали відповідну есенцію або харчовий барвник.
Загалом під час обшуку вилучили понад 500 літрів готової спиртовмісної продукції, тару, пляшки для розливу та кришки до них.

Також встановлено, що фігуранти, окрім виготовлення, зберігання, транспортування та збуту алкогольних напоїв, ще й продавали тютюнові вироби. Під час обшуку було виявлено та вилучено понад 51 тисячу пачок різних марок цигарок. При цьому більшість – без акцизних марок. А на пачках, де марки були в наявності, під час експертиз виявилося, що це підробка. Також у членів групи вилучено автівки, на яких розвозили продукцію, більше 200 тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом, та документацію, яка має стосунок до “бізнесу”.


Усім чотирьом учасникам ОЗГ слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України. Тобто – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, в тому числі з підробленими марками акцизного податку, які вчиненні організованою групою. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!