«У Херсонську область прибув перший журналіст з Євросоюзу, – повідомляє окупаційний канал «Царьград». – Мова йде про журналістку з Болгарії Асю Іванову-Зуан. Вона стала першою представницею засобів масової інформації ЄС, котра відвідала Херсонську область у рамках своєї професійної діяльності, щоб розказати правду».

За «правдою» гостя звернулась до фейкового губернатора сальда. А той на сцені генічеського кінотеатру «Україна» з порожнім глядацьким залом розповів їй «про ситуацію у Херсонській області, технології маніпуляції людьми, які застосовує Захід і його маріонетки, а також про цілі і задачі СВО, що обов’язково будуть досягнуті». Так написав сальдо у своєму телеграм-каналі, виклавши майже годинну розмову з «першим журналістом з Євросоюзу».

Транслювалось це інтерв’ю і в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия». Про те, якою буде «правда», «журналістка» заявила вже у перші хвилини, назвавши гауляйтера «головою регіону, який возз’єднався», а росію – «визволителем». Після цього вручила болгарський національний пиріг – баніцу, першою спробувавши шматочок, або показати, що він – не отруєний. «Щоб ви знали, що болгарський народ підтримує Росію, – додала. – Щоб ви знали, що ми підтримуємо вас, підтримуємо ваші зусилля зі звільнення України від фашизму, який США посіяли там».

Почекавши, поки болгарка розжує пиріг, «губернатор» відкусив і собі, сказавши, що розігрітою страва «взагалі буде кайф»… Мабуть, тут варто зупинитись і все ж розповісти, що ж за «журналістка» нагодувала сальда пирогом, а він її – брехнею. На YouTube чомусь досі доступне відео п’ятирічної давнини російського пропагандистського телеканалу «Звезда», у якому іванова-зуан називає себе «розслідувачкою», і розповідає про «діяльність американських біолабораторій в США». У 2022 році «розслідувачку», яка заявила про «випробування секретних вірусів в Одесі», цитували вже інші пропагандистські ресурси.

На сайті «Миротворець» знаходимо інформацію про те, що болгарка працює у російському окупаційному агентстві «News Front». Отже, несподіванок не сталось – непрохана гостя є звичайною російською пропагандисткою, хоч і болгарським корінням. На окупованих територіях, пише той самий «Миротворець», пропагандистка знаходиться з лютого-березня 2022 року, тобто, від самого початку повномасштабної агресії росії. Хоча незаконно перетинала державний кордон України ще раніше. Була «спостерігачкою» на «виборах» ватажка «днр» у 2018 році і брала участь у фейковому прес-турі окупованими регіонами у травні минулого року.

Дуже шкода, що пропагандистка разом з сальдом не отруїлась ще на початку інтерв’ю… Стосовно ж Болгарії, то, як ми добре знаємо, вона підтримує Україну. Країна не лише прихистила у себе наших біженців, а і ратифікувала угоду з Єврокомісією про надання Україні макрофінансової допомоги у розмірі 3,6 мільярда євро. Допомагає наш партнер й іншим, за що українці болгарам дуже вдячні. Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!