Не зважаючи на постійні рашистські обстріли деокупованого міста, херсонці знову зможуть долучитися до театрального мистецтва без ризику для життя. Для цього колектив обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша обладнає сцену… у тамтешньому бомбосховищі. Тут можна не боятися влучань мін та снарядів, а недолік тільки один – заглиблене бомбосховище вміщує не більше восьмидесяти глядачів, тоді як великий зал облмуздрамтеатру – сімсот.

Першу виставу на «захищеній» сцені трупа планує показати після десятого грудня, розповів журналісту NewDay ua генеральний директор і художній керівник театру Олександр Книга.

За словами Олександра Андрійовича, кілька відомих українських акторів також хочуть приїхати у звільнений Херсон на гастролі. Про це вже ведуться перемовини. І гастролі, і нові вистави у театрі цілком можливі – аби тільки відновили енергопостачання, роботу водогону та каналізації в будівлі. А публіка точно буде: у Херсоні вистачає завзятих театралів, котрі готові ходити на спектаклі й терпіти навіть не дуже комфортні умови.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!