«У Каланчацьку лікарню прибула п’ята виїзна бригада медиків з Мордовії, – повідомляє окупаційна «Комсомольская правда». – До складу ввійшли педіатр, терапевт, хірург, невролог, акушер-гінеколог і офтальмолог».
В окупаційному міністерстві охорони здоров’я пропагандистам повідомили, що «акушер-гінеколог приїхав у Каланчацьку лікарню вперше – у районі великий попит на даного спеціаліста. Офтальмолога не було у медзакладі декілька років – місцеві мешканці змушені були звертатись за медичною допомогою в інші медичні організації».
Водночас, повідомляють пропагандисти окупаційного телеграм-каналу «Южный регион/Новороссия», у Скадовській міській лікарні працюватиме бригада анестезіологів-реаніматологів з Кабардино-Балкарії: «Прикомандировані спеціалісти надаватимуть меддопомогу за своїм профілем, курирувати пацієнтів у відділенні реанімації, ділитись досвідом з місцевими лікарями і консультувати їх при складних випадках».
У Новотроїцькому «муніципальному окрузі» нині оглядають хворих спеціалісти клініки Ростовського державного медичного університету: терапевт, невролог, хірург, травматолог-ортопед і епідеміолог.
А в окупованому Генічеську наразі працює лікар-травматолог з республіки Башкортостан. Перший сніг у місті вже додав йому пацієнтів.
Тим часом на самій росії, за даними британської розвідки, яку цитує «Українська правда», уряд змушений скорочувати штат цивільних медичних закладів по всій країні через дефіцит медичного персоналу і фінансів. А ще там спостерігається дефіцит антибіотиків широкого спектру дії, бо велика їх частина пішла на потреби поранених в Україні окупантів.
Прикомандировані в окуповані регіони спеціалісти також у першу чергу лікують своїх військових, а вже після – інших. Зрозуміло, що це стосується всіх, крім гінеколога. Він оглядатиме не окупантів, а наших нерозумних співгромадянок, які надають їм сексуальні послуги. Таких в окупованих селах, повідомляють, достатньо.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!