Перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій провів робочу зустріч із представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).


Делегацію очолив П’єр Вотьє – керівник офісу FAO в Україні. Учасники зосередилися, перш за все, на відновлені сільськогосподарських можливостей у громадах, які найбільше постраждали через ворожі обстріли. У цьому напрямку найбільш гостро стоїть питання значних пошкоджень та замінованості сільгоспугідь. 70% від загальної площі полів ще залишаються потенційно небезпечними. Задля підтримки наших фермерів FAO надали насіння пшениці, ячменю, гороху. А також забезпечили аграріїв генераторами різної потужності. У планах – забезпечення модульними зерносховищами. Представники Херсонської ОВА озвучили пріоритетні напрямки подальшої співпраці.


А це зокрема розмінування полів, надання зерна, добрив і засобів захисту рослин, підтримка кормовою базою тваринницьких ферм, фінансова допомога для відбудови. Дякуємо FAO за вже реалізовані проєкти і переконані, що подальша співпраця буде такою ж плідною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!