Житель Снігурівщини після вторгнення окупантів на Миколаївщину допомагав їм перевіряти місцевих, які намагалися виїхати на підконтрольну Україні територію. Фігурант добровільно пішов чергувати на російських блокпостах, що були розташовані на виїздах з населеного пункту. Зі зброєю в руках він зупиняв автомобілі, відбирав у людей мобільні телефони, паспорти та інші документи – для “перевірки”. Виводив водіїв та пасажирів із авто і пропонував їм залишитись на окупованій частині та співпрацювати з рашистами.
Загарбники “конфісковували” транспортні засоби, гроші та інші особисті речі потерпілих.
Під час звільнення Снігурівки російські окупанти забули свого поплічника і не взяли його з собою,  втікаючи на лівобережжя. Тривалий час фігурант переховувався від правосуддя на території регіону, періодично змінюючи адреси проживання.
Але співробітники СБУ все ж таки розшукали його і затримали у ході стабілізаційних заходів на деокупованій території області.


На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!