Продуктові набори від окупантів у якості гуманітарної допомоги видають лише певним категоріям населення. Як-от, пенсіонерам, старшим за 80 років, людям з інвалідністю, багатодітним родинам. Деякі категорії з часом своє право на отримання гуманітарки втрачають. Окупаційна адміністрація Новоолексіївки, наприклад, у соцмережах пояснила це так: «Категорія важкої життєвої ситуації для громадян передпенсійного віку і молодших на січень анульована у зв’язку з дорученням Генічеської ВДА. Такі зміни внесені у зв’язку з тим, що у багатьох громадян життєва ситуація налагодилась».

Звідки взявся такий висновок, зрозуміти важко, адже безробіття і безгрошів’я так і продовжує дошкуляти більшій частині населення.
Ті, хто у списку ще залишився, отримують однакові набори. Як пише окупаційна адміністрація Олешків, у пакеті можна знайти 2 кг гречки, 2 кг цукру, 2 кг борошна, 2 кг макаронів, 4 банки рибних і стільки ж м’ясних консервів та пляшку олії. За словами отримувачів, майже все це у наборі є, але у меншій кількості.
Тим часом в окупаційних дитсадках продуктів майже не залишилось, бо постачальники досі не провели тендер. «Якщо раніше у нас була молочна каша, то зараз це просто каша», – розповіла окупаційній «Комсомольской правде» заступниця завідувачки одного з дитсадків. На ситуації відразу ж захотів заробити політичні дивіденди путінський «народний фронт». Його «активісти» розповіли у Телеграм про те, що поставили дитсадкам 1000 упаковок соку. Однак дуже скоро цей сік з’явився на… полицях генічеських магазинів!
Навіть окупаційний телеграм-канал «Секреты Геническа» змушений був втрутитись. Демонструючи фото соку, адміністратор каналу – колаборант олександр пінаєв звернув увагу на напис «Не для роздрібного продажу», після чого поставив риторичне запитання: «Це що, хтось десь краде гуманітарку і продає?!»
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!