Під час окупації Херсона 37-річний чоловік добровільно зайняв у незаконному органі влади посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. А саме – у вересні 2022 року його призначили “в.о. заступника міністра ціфрового розвитку та масових комунікацій Херсонської області».

До обов’язків псевдопосадовця входили організація та контроль роботи псевдоміністерства та підпорядкованих відділів, прийняття звітності про проведену структурними підрозділами псевдовідомства роботу, представлення установи на засіданнях окупаційних органів влади та організація співпраці з іншими незаконно утвореними відомствами на території Херсонської області.


Напередодні деокупації Херсона фігурант втік на лівобережжя. У Генічеську він і досі працює на загарбників. Колаборант неодноразово надавав інтерв’ю для російських ЗМІ щодо підтримки дій країни-агресора, необхідності інтеграції окупованих територій до складу рф, створення позитивного іміджу росії та незаконно створеної окупаційної адміністрації, дискредитації ЗСУ та України. Також зловмисник постійно висвітлює подібну інформацію у власно створеному телеграм-каналі.
Діяльність фігуранта кваліфікували за ч. 5 ст. 111-1, ч. 6 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» та ч. 3 ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою слідчі заочно повідомили зловмиснику про підозру. За вчинення вказаних кримінальних правопорушень підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!