Поранених загарбників на лівобережжі Херсонщини стільки, що запасів медикаментів від міноборони рф не вистачає, тому окупанти підключають до допомоги інших.

Наприклад, у Каховському районі «добровільно» допомогти «попросили» регіон-«шеф» – Рязанську область. «Були отримані бинти і перекис водню для наших військовослужбовців, які сміливо стоять на передовій міста Каховка», – прозвітувала у Телеграм тамтешня окупаційна адміністрація. Окупаційна «Комсомольская правда» повідомляє про надходження інших медикаментів: «Ефективний обезболюючий препарат переданий кримськими волонтерами бійцям на передовій Херсонського напряму». «Наше завдання – підтримувати хлопців у їхній нелегкій роботі. І кожна така підтримка – чергові десятки тисяч рублів на медицину», – пояснила колегам з «КП» пропагандистка і «волонтерка» валерія петрусевич.

Обезболюючий препарат нефопам передали артилеристам. «Нефопам особливо затребуваний, так як штатне обезболююче промедол видається обмежено», – пояснили пропагандисти. NewDay ua неодноразово писав про мешканку Сімферополя валерію петрусевич, яка передає окупантам на Херсонщину медпрепарати, спецзасоби, машини. За це ще 30 березня 2023 року «волонтерка» (уродженка Великих Сорочинців на Полтавщині, до речі) отримала від СБУ підозру у вчиненні колабораційної діяльності, а саме у передачі ресурсів збройним формуванням держави-агресора. За такі дії, у тому числі, передбачене і позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. 9 лютого 2024 року підозру у колабораційній діяльності отримала і катерина нестеренко (петрусевич) – власниця готелів, гостьових котеджів і квартир у Криму, а також рідна сестра колаборанта андрія петрусевича, який є чоловіком вищезгаданої валерії. Колаборант андрій петрусевич, який агітував кримчан записуватись до пвк «вагнер» і разом з дружиною є співзасновником фонду «Добро мира – волонтёры Крыма», отримав підозру трохи раніше.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!