У темному кутку на полиці імпровізованого фондосховища у Центральному музеї Тавриди заховалось полотно українського художника, вкрадене окупантами з Херсонського художнього музею. Воно потрапило в кадр пропагандистського сюжету, знятого у серпні 2023 року. Це вже 88-й витвір мистецтва, ідентифікований співробітниками музею. Йдеться про олійне полотно “Вересень” Віктора Полтавця (1925-2003).


Народний художник України Віктор Полтавець — нащадок запорозьких козаків. Він творив у галузі історичного живопису та книжкової графіки, викладав, працював у видавництвах «Мистецтво» та «Веселка». У другій половині творчого шляху улюбленим жанром Полтавця стали українські краєвиди — такі, як викрадений «Вересень».
“А ми продовжуємо уважно вдивлятися у зняті окупантськими пропагандистами фото й відео та відшукувати докази тих дій росії, які все частіше називають «культурним геноцидом». Злочини проти української культурної спадщини мають бути задокументовані, а злочинці покарані. Далі буде”, – йдеться в повідомленні Херсонського художнього музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!