Селище Зелений Під, центр Зеленопідської громади, Каховського району до 2016 року називалось Червоним Перекопом. Окупанти не лише назвали його Красним Пєрєкопом, а переклали на російську назви всіх сіл громади, яку вони називають «територіальним управлінням».


Днями працівники комунальної служби виготовили і встановили у селах громади відповідні вказівники. «Ці вказівники виконані у кольорах російського триколора, а також прикрашені символом серця на знак пошани і любові до нашої Батьківщини – Росії», – повідомила у своєму телеграм-каналі окупаційна адміністрація.

Але щойно у селищі відбувається щось погане – і воно знов називається у окупантів Зеленим Подом. Наприклад, 28 лютого окупаційна «Комсомольская правда» написала: «У Зеленому Поді перекинувся зерновоз. Вантажівка з зерном завалилась на узбіччя, перекинувши весь вантаж. Інформація про причини і постраждалих уточняється».


Дуже символічне, до речі, повідомлення. Адже прийде час – і вся росія «перекинеться», а українські села отримають колишні назви і волю.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!