З зимою на окупованому лівобережжі завершився так званий перший етап так званого дострокового голосування за президента рф. З весною почався другий етап, який триватиме до 3 березня включно.

Як постановив окупаційний виборчком, у ці дні достроково голосують Великолепетиський, Голопристанський, Іванівський, Каховський, Нижньосірогозький, Скадовський і Чаплинський «муніципальні округи».

Там окупанти нарахували аж 79 виборчих дільниць. З 15 по 17 березня планується основне «голосування».

«Володимир Путін вміє зарядити людей енергією, – знущався над читачами 29 лютого окупаційний телеграм-канал «Русский Геническ». – На виборчих дільницях по всій Херсонській області (невже по всій? – авт.) значно додалось людей після початку звернення Президента Росії до Федеральних зборів».

«Незважаючи на похолодання, люди протягом всього дня йшли на виборчі дільниці», – долучився до брехні окупаційний телеграм-канал «Херсонская область».

«На жаль, перші дні дострокового голосування минули не без провокацій з боку України і, на такий же жаль, ми припускаємо, що ці провокації продовжаться», – розповіла пропагандистам голова окупаційного виборчкому марина захарова. У «ролі» провокації виступив непідтверджений артилерійський обстріл дороги, якою, буцімто, мали їхати члени однієї з мобільних бригад.

Крім черговості «голосування» «округів», росіяни придумали і чергу з населених пунктів. Наприклад, в Іванівській громаді 1 березня «голосувати» дозволили жителям сіл Новодмитрівка Друга, Балашове, Новознам’янка, Федорівка, Новосеменівка, Дружбівка, Першотравневе. 2 березня – Любимівка, Нововасилівка, Новомиколаївка, Широка Балка, Іванівка. 3 березня – другий день «голосування» в Іванівці і Нововасилівці. Зроблено це, скоріш за все, для зручності пропагандистів, які щодня з «депутатами» «обласної думи» відвідують по селу і знімають свої брехливі сюжети. Щоправда, особливої масовості на цих відео не спостерігається.

Пропагандисти ловлять поодиноких неадекватних пенсіонерів і змушують тих славословити на камеру росію і путіна. Одна з таких, пенсіонерка з Петрівки Генічеського району, розповіла пропагандистам, що «голосує за мир, щоб дітки були з батьками, а батьки – з дітками». Немов, це від голосування залежить.

Єдиними, кого насправді тішать ці «вибори», є члени окупаційних виборчих дільниць, яким окупанти пообіцяли щедро заплатити.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!