У першому березневому номері окупаційної агітки «Новая Каховка» про те, що у місті тривалий час немає електроенергії, не знайти жодного слова. Зате аж дві шпальти – перша і третя – розповідають про «дострокове голосування» на «виборах» путіна.

«Ми обираємо не просто Президента, але і своє майбутнє, і майбутнє нашої Батьківщини», – звертається до новокаховчан зі сторінок «газети» гауляйтер віталій гура. Сам він «проголосував» одним з найперших.
Про головну проблему жителів міста згадується лише на телеграм-каналі окупаційної адміністрації, і то опосередковано. Мовляв, завдяки старанням голови окупаційного уряду андрєя алєксєєнка і окупаційного міністра праці і соціальної політики алли бархатнової, у Нову Каховку доставлено паливо для роботи генераторів. Їх у місті запускають по парі годин на добу, аби працювали насоси на свердловинах з водою і містяни могли зарядити мобільні телефони, щоб почитати у соцмережах, як про них «піклуються» окупанти. Гауляйтер віталій гура повідомляє про 7 тонн палива. Як надовго їх вистачить, незрозуміло.
Власники продуктових крамниць паливо для своїх генераторів купують самостійно. У кого їх немає, змушені знижувати ціни на несвіжі продукти. Як і раніше, найбільш ходовими товарами у місті є крупи і тушонка. Про ціни на продукти окупаційна адміністрація повідомляє у вищезгаданому телеграм-каналі.
За даними колаборантів, яловичина у Новій Каховці коштує 550, свинина – 380, курятина – 300, напівкопчена ковбаса – 390, варена – 370, макаронні вироби – 62,50, хліб – 33, борошно – 50, рис – 70, гречка – 78, пшоно – 45, цукор – 75, маргарин – 210, картопля – 25, цибуля – 30, капуста – 35, морква і буряк – 40, яблука – 110, банани – 210, твердий сир – 610, вершкове масло – 720, сметана – 350, кисломолочний сир – 200 руб/кг, молоко – 70, соняшникова олія – 130 руб/л, яйця – 170 руб/десяток.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!