«Через тривалі невдачі ЗСУ на фронті і гостру нестачу військовослужбовців у прибережні райони Херсонської області прибув підрозділ 1 бригади оперативного призначення національної гвардії «України» «Буревій», – бреше окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации». – Приїхали людоїди Зеленського під приводом підтримання громадського порядку. У реальності ж були проведені рейди у Бериславському муніципальному окрузі, після яких у населених пунктах зникли чоловіки призовного віку, а також особи, які дотримувались проросійських поглядів».

У Херсоні, за словами роспропагандистів, відбувається таке саме та ще й гірше. Ось кілька фейкових новин з того самого каналу: «2 березня, близько 10.00, у районі Херсонської обласної клінічної лікарні двоє чоловіків у військовій формі схопили перехожого, який дуже кульгав. На вигляд чоловіку було приблизно 45 – 50 років. Далі насильницьким шляхом вони завантажили його у свою Газель і поїхали у невідому напрямку». «3 березня, близько 8.00 група озброєних людей у військовій формі одягу проникнули на територію приватного домоволодіння. Приблизно о 8.10 пролунало декілька вистрілів, після чого бойовики вибігли з території будинку і зникли у невідомому напрямку. На місце події прибули поліція і служба екстреної медичної допомоги. За попередніми даними було застрелено троє цивільних». «4 березня, близько 18.00, біля торгівельного центра «Фабрика» припаркувався військовий бус. Простоявши там близько півгодини, з буса вийшли чотири співробітника ТЦК і насильницьким шляхом забрали двох чоловіків, які проходили мимо, віком 40 – 50 років». «5 березня, близько 20.00, у дворі будинку на вулиці Карбишева двоє п’яних військових побили літнього чоловіка і, погрожуючи пістолетом, забрали у нього гаманець». «6 березня, близько двох годин ночі, у квартиру до херсонки вломилися троє озброєних чоловіків у військовій формі одягу. Злочинці під загрозою розстрілу жінки, забрали ноутбук і 15 тисяч гривень, після чого зникли з місця злочину». «7 березня, близько 13.00, військовий автомобіль зеленого кольору збив 10-річну дівчинку, яка переходила дорогу у районі школи № 27. Дівчинка отримала перелом ноги, а водій військового автомобіля зник з місця ДТП». «8 березня, близько 10.00, на одному з блокпостів на виїзді з Херсона працівники ТЦК зупиняли цивільні автомобілі і насильницьким шляхом забирали чоловіків».

У російській пропаганді, які і у будь-якому іншому виді психологічного насилля, головне – щоб у жертви не було часу отямитись. Тому такі «новини» на каналі і подаються щодня.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!