«У Херсонську область з Москви доставлено тираж православної газети «Фома», – повідомив окупаційний телеканал «Таврия».

«Газета є фактично продовженням відомого православного журналу «Фома», – розповів пропагандистам їх колега – ініціатор і співавтор проекту павєл попов. – Цей номер спеціально зроблений для віруючих Херсонської області. Він присвячений Великому Посту, підготовці до Посту, тому, яку православна людина має проводити цей час, ну, і зустрічі Великодня».
Наступний номер непроханий гість пообіцяв повністю присвятити Великодню, який, за його словами, «є, у тому числі, і перемога над тією непростою ситуацією, у якій опинились наші українські єдиновірці». «Це ініціатива фонду «Фома», ініціатива людей, волонтерів, спрямована на наповнення інформаційного вакууму у православній просвіті, який склався на Херсонщині до входження до складу Росії», – збрехали невідомі співробітники фсб, які відповідають за наповнення телеграм-каналу «губернатора» сальда. Збрехали, бо той самий журнал і до повномасштабного вторгнення вільно можна було знайти не лише у церквах московського патріархату, а і передплатити чи придбати через православний інтернет-магазин. І був він, на жаль, не єдиним засобом інформації, через який у голови українців проникав «русскій мір».
«Православна просвіта грає важливу роль у формуванні духовності і культури народу», – пишуть на каналі сальда. Ніхто й не сперечається: московські попи грають одну з найважливіших ролей у справі поневолення українців. Одним з таких форпостів «русского міра» на тимчасово окупованій Херсонщині є Свято-Миколаївський (Свято-Нікольський) жіночий монастир у Благодатному Скадовського району.

Недавно там побував головний пропагандист окупованого лівобережжя алєксандр малькєвіч.
Під час екскурсії, яку йому влаштувала настоятелька оксана невєрова (яке промовисте прізвище!), один з найкращих послідовників Геббельса дізнався, що хліб там продукують не лише духовний.

За словами малькєвіча, раніше «сенатор» ігорь кастюкєвіч привіз у монастир печі. Хоча окупаційний телеграм-канал «Здоровый Херсон» пише, що печі і тістоміси з’явились у монастирі, «завдяки щедрості підприємців». Окупанти – військові і бійці росгвардії – доставляють черницям борошно, цукор, дріжджі і дрова, а ті, повідомляє канал, випікають хліб для бійців, готують їжу, збирають мед і передають чай з трав, а також займаються пранням одягу». Тим самим, «активно беруть учать у наближенні перемоги»… Ага, помрійте, іроди, поки живі!
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!