«У Херсонській області європейську літературу замінять на класичну російську», – повідомляє окупаційна «Комсомольская правда». Таке рішення, мабуть, згадавши «передовий досвід» нацистської Німеччини, прийняв «сенатор» ігорь кастюкєвіч. Вірному путіністу, який «заглянув» у шкільну бібліотеку у Нижніх Сірогозах, не сподобався… звичайний шкільний зошит.


Кольори державного прапора України на обкладинці, на думку окупанта, вчили «дітей «толерантності» і пристосуванству, відсутності самореалізації і росту». Тому, як повідомляє «Комсомольская правда», «на базі «Єдиної Росії» у Херсонській області сформують групи, які будуть перебирати літературу у школах, прибирати непотрібну і завозити взамін класичну літературу, поезію і прозу». Коли читаєш таку «новину», перед очима чомусь встають кадри кінохроніки з великими купами книг, які нацисти у 1930-х перетворювали на попіл.


Цікаво, що в окупантів поки що не дійшли руки до знищення книжок Тараса Шевченка. У шести бібліотеках та сільському клубі Каховського «муніципального округу» навіть відзначили 210 років з дня народження Кобзаря – оформили виставки книжок, читали вірші. При тому, що окупанти постарались дату не помічати. А у Генічеську слова «імені Т.Г. Шевченка» після «реконструкції» прибрали з арки на головному вході у парк культури і відпочинку, переклавши назву російською і перефарбувавши конструкцію з блакитного у темно-коричневий – колір нацистів.


Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!