«12 березня 2024 року у с. Отрадівка Новотроїцького муніципального округу помер Герой Соціалістичної Праці, Почесний громадянин Новотроїцького Сторчак Віталій Михайлович», – повідомила у Телеграм Новотроїцька окупаційна адміністрація.

Насправді Віталій Михайлович був Почесним громадянином Новотроїцького (ліквідованого, і тимчасово «відродженого» окупантами) району. Народився 15 червня 1931 року у Радивонівці на Полтавщині. Закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут імені О.Д. Цюрупи. Трудову діяльність починав у 1955 році агрономом на Херсонщині. З 1960 по 1994 роки був незмінним головою колгоспу «Степовий» у Новотроїцькому районі. Мав ордени Леніна, «Знак Пошани», Жовтневої революції, Трудового Червоного Прапору. Був делегатом з’їздів КПРС і КПУ, членом обкому, бюро райкому і ЦК КПУ. Проживав у Одрадівці, яка вже у першій половині дня 24 лютого 2022 року була окупована російськими військами.

Окупанти пробували використати Віталія Сторчака у пропагандистських цілях, однак у них мало що вийшло. І мова навіть не про погляди, надто вже старим був знаменитий одрадівець. Все, що міг – позувати зі скринькою для «голосування». А от його син Олександр від посали «глави Отрадовского посєлєнія» міг би відмовитись. Однак не відмовився і навіть встиг отримати лист подяки від господарів. Лишається сподіватись, що ще і справедливий вирок від українських суддів отримає. Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!