9 грудня на росії відзначали «день героев отечества». Так називають реанімоване у 2007 році дореволюційне «свято» – «день георгиевских кавалеров», тобто людей, нагороджених військовим орденом Георгія. Орден цей, у свою чергу, як головну військову нагороду імперії, заснувала Катерина ІІ – кат українського народу, пам’ятник якій чомусь досі мозолить очі жителям і гостям нашої Одеси.

Цьогоріч відзначали «празднік» і в українському Генічеську, який окупанти, м’яко кажучи, помилково вважають своїм. Робили рашисти це, як завжди все роблять, незграбно і з грубими помилками. Першої допустились ті, хто готував текст привітання для соцмереж гауляйтеру сальду. У привітанні помістили поряд фото Іллюші Кулика, керівника херсонської підпільної молодіжної організації «Патріот Батьківщини», і алєксєя іщенка на прізвисько «хірург», якого нещодавно ліквідували під Новою Каховкою. Перший боровся з фашистами, другий сам був фашистом, прийшовши на чужу землю вбивати мирних людей.

А от на відкритті графіті у Генічеську сальду довелось виступати без листочка. А оскільки нинішня путінська шістка розумом ніколи не відрізнялась, то й став у нього Кенігсберг «Кенігсбьоргом», а серед 42-х героїв Радянського Союзу, котрі народились у Херсонській області, раптом з’явився Олександр Покришкін. Пам’ять уродженця Новосибірська зрадник образив двічі, бо ще й назвав його «дважды героем Советского Союза», тоді як золотих зірок у прославленого льотчика, другого за результативністю після уродженця української Ображіївки Івана Кожедуба, було три.

Саме графіті, яке російські художники нанесли на стіну Генічеської школи № 2, є справжнім знущанням над генічанами. Хоч і присвячене воно пам’яті Героя Радянського Союзу Василя Курасова – уродженця Генічеська, який відзначився при штурмі вищезгаданого Кенігсберга, але, крім портрета героя, на ньому намалювали георгіївську стрічку та «юнармійця» кіріла зибіна. Син генічеських підприємців-сепаратистів став «знаменитим» не лише тим, що перший у місті поповнив лави путінського аналога «Гітлерюгенда», а й тим, що виклав у мережу відео, на якому… мастурбує.

Не лише відкриттям недолугого графіті відзначили окупанти цей день у Генічеську. У спорткомплексі медучилища, наприклад, відбувся міні-футбольний матч між командами генічеських училищ, які рашисти, всупереч «скрєпам», перезвали у коледжі. Хтозна, може, якби юні футболісти знали, який подарунок на них чекає, чи й вийшли б на поле? Додому кожен з них пішов з «кнігой о росіі».

А у Генічеському центрі культури і дозвілля даті приурочили черговий (вони зараз у Генічеську ледь не кожного дня проходять) концерт. Серед інших гостей розважав новоолексіївець ісмет челебієв – керівник ансамблю танцю кримських татар «Далгалар» («Хвилі»). Колектив, який у незалежній Україні отримав звання народного, кілька днів тому у повному складі вже вступав на цій сцені, втішаючи окупантів. Цього разу челебієв, тримаючись на хвилі, також станцював, а ще вийшов на сцену з саксофоном. Яких «пісень» «співатиме» зрадник від культурного фронту, коли наше приморське місто звільнять ЗСУ – подивимось. Головне, аби не уникнув законного покарання.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!