Окупаційна Новоолексіївська школа № 1 стала об’єктом експериментів для колаборантки з Генічеська ольги яворської і її підлеглих, які всі разом називаються «волонтерами штабу «Твори добро».

Слуги окупантів вчили учнів молодших класів виготовляти окопні свічки і плести маскувальні сітки.

«За словами наших солдатів, з допомогою бліндажної свічки можна підігріти їжу, закип’ятити воду, обігріти приміщення, – роз’яснили у Телеграм «волонтери». – Маскувальні сітки – найрозповсюдженіший тип маскування і потреба у них дуже висока. Всі бажаючі змогли повчитись виготовляти таку свічку самостійно під суворим наглядом досвідчених волонтерів… Всі виготовлені свічки і сітки найближчим часом будуть передані нашим бійцям».

Таким чином «волонтери» не лише картинку для пропагандистів зробили і допомогли окупантам здохнути трішки пізніше, а і замінили вчителів на уроках. Їх у Новоолексіївці, як і всюди на окупованому лівобережжі, катастрофічно не вистачає.

Впевнившись, що на службу до них перейшли всі, хто хотів, кремль обіцяє мільйони росіянам, які наважаться на переїзд на окупований лівий берег Херсонщини. Програму для майбутніх «мільйонерів» назвали «Земський вчитель».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!