“Українські військові атакували ЗАЕС з використанням вибухового пристрою, який скинули за п’ять метрів від паливосховища”. Цю “новину” тиражують проросійські телеграм-канали.
Хвиля вкидів про те, що ЗСУ нібито намагаються спровокувати аварію на ЗАЕС, була запущена у відповідь на нещодавню резолюцією МАГАТЕ, відповідно до якої росія має терміново повернути станцію під контроль України.
Меседж про те, що дії України можуть спровокувати аварію на ЗАЕС, росія просуває з того часу, як її війська захопили станцію. Саме вони неодноразово створювали на ній аварійнці ситуації. Експлуатувати і обслуговувати її з дотриманням всіх норм безпеки росіяни не здатні з об’єктивних технічних причин.
Відмовляючись передати станцію під контроль України, яка зможе забезпечити належний рівень безпеки, окупанти створюють загрозу атомної аварії – і для України, і для всього світу.
Фейки про те, що Україна нібито прагне спровокувати аварію, потрібні росії для того, щоб потім перекласти відповідальність з себе на Київ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!