«Діти з Чаплинського округу відправились на відпочинок у Владивосток», – повідомило окупаційне міністерство праці і соціального захисту Херсонської області. Від чого вони відпочиватимуть? Мабуть, від дороги – Google Maps вказує, що від Генічеська, звідки вирушили діти, до Владивостока – 9851 км, які автомобіль здолає приблизно за 134 години!
Влітку вивезти з Херсонщини планують ще 14 тисяч школярів. Не всі такі поїздки, нагадаємо, закінчуються їх поверненням. «Пропозицій дуже багато, і поки для Херсонської області вони абсолютно безкоштовні, – розповіла пропагандистам ТАСС окупаційна міністерка Алла Бархатнова. – Це Крим і Краснодарський край. В основному, це Анапа, Геленджик і весь Південний берег Криму. Недавно у нас група дітей повернулась з «Артеку».
У цьому випадку не так цікава географія поїздок, як слово «поки». Саме цим словом окупанти спокушають довірливих батьків віддавати їм дітей, щоб потім вони шукали їх по всій росії. І, на жаль, не завжди такі пошуки закінчуються позитивно.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!