«Єдина школа у Горностаївському окрузі зіткнулась з проблемою нестачі кадрів», – повідомляє окупаційний телеканал «Таврия». Колаборант Олександр Кузьомінський розповів пропагандистам, що викладає у Костянтинівській школі не лише історію, а й фізичну культуру. Має 31 годину навантаження і більше 100 000 рублів зарплати!
Педагоги з Росії, як того хочуть окупанти, їхати у зону бойових дій на Херсонщину не поспішають. Хоча і мають у себе вдома настільки низькі зарплати, що змушені звільнятись. За даними «Інформаційного спротиву», до початку нинішнього навчального року зі шкіл у Росії звільнилось близько 193 500 вчителів. Всього там працює 1,4 мільйонів викладачів, за минулий рік звільнилось більше 14 % з них. «Відмінні вакансії для зеків-вагнерівців! – резюмує «Інформаційний спротив». Тим часом окупанти вже заміняють вчителів на окупованих територіях. Поки що тимчасово, та все ж.
В окупаційній Тавричанській школі, наприклад, дітей днями вчили «патріотизму» двоє бійців диверсійно-розвідувальної бригади «Днепр». «Солдати розповіли дітям про свою службу в армії, про те, як вони захищають свою Батьківщину і виконують важливі завдання, – повідомляється у телеграм-каналі Тавричанського «територіального управління» Каховського «муніципального округу». – Вони поділились своїми історіями і пригодами, показавши дітям, як важливо бути патріотом і пишатись своєю країною». 
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!