«В Херсонській області продовжується первинна постановка на облік громадян у віці від 17 до 30 років», – повідомляє у соцмережах окупаційний військовий комісаріат Херсонської області.

Окупанти нагадують, що «з літа минулого року освітні організації середньої професійної і вищої освіти, а також загальноосвітні і наукові організації зобов’язані надавати в електронному вигляді відомості військового обліку регіональним органам влади.

У подальшому відомості передаються в Рососвітнагляд, який заносить їх у «Реєстр військового обліку». Якщо ж юнак не вчиться, в окупаційному військкоматі обіцяють знайти його самі.

У крайньому випадку, «військкомат може письмово звернутись в МВС з проханням вручити повістку». «Краще всього не загострювати стосунки і прибути у військкомат самостійно, – пише телеграм-канал окупаційного військового комісаріату. – Без отримання «приписного» у подальшому неможливо буде поступити на навчання і влаштуватись на роботу». Фейковий військкомат також вказує: «Жінки, які мають військово-облікові спеціальності, належать до військовозобов’язаних і зобов’язані перебувати на військовому обліку». Відповідальними за військовий облік жінок окупанти визначили організації, у яких вони працюють. Ці організації мають перевірити всіх жінок віком від 18 до 45 (офіцерів – до 50) років, і всіх, хто має військово-облікову спеціальність, скерувати в окупаційний військкомат.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!