Просто тероризують рашистські обстріли мешканців сіл Козацьке та Веселе, що розташовані на правому березі Дніпра, але адміністративно входять до Новокаховської громади. У Веселому п’ять найближчих до річки вулиць окупанти взагалі розстрілюють, наче в тирі – гатять на будь-який рух чи проїзд машини, причому не тільки з артилерії чи мінометів, а й з крупнокаліберних кулеметів.

Козацьке.

«У Козацькому на момент звільнення було десь 1700 жителів, а залишилося близько 500 – інші виїхали. Для них організували вже півтора десятки евакуаційних рейсів», – розповідає журналісту NewDay ua Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До Козацького та Веселого привозять гуманітарну допомогу – продукти, предмети гігієни. Обласна військова адміністрація допомогла з «буржуйками». Та жити під обстрілами неможливо – тільки виживати. Немає змоги налагодити стабільну подачу електроенергії, водопостачання. Люди, хто ще не виїхав, сидять по домівках і підвалах, сподіваючись тільки на те, що українські армійці вигонять ворога і з лівого берега Дніпра. Після чого обстріли якoо не припиняться, то бодай знизиться їх інтенсивність.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!