Пропагандисти РФ продовжують шалено відпрацьовувати виділені Кремлем рублі. Один із таких нахабних брехунів Федір Сумченко є автором цілого циклу україноненависницьких статей на окупаційному ресурсі UA2.news. Там написано, що пропагандист народився в Одесі, закінчив морський університет, писав наукові роботи у галузі гідрографії, але ступінь кандидата наук не здобув. За другою вищою освітою він, буцімто, є журналістом, писав для одеських і київських видань (для яких саме, не зазначено) і до 2014 року жив у Києві.
Чи реальна це біографія і чи є така людина взагалі, не знаємо, але ось кілька цитат з останнього (хочеться сподіватись, що останнього взагалі) тексту, підписаного цим автором:
«Інвалідність вже не рятує від мобілізації. Як недавно заявив начальник Генштабу ЗСУ Баргилевич, «якщо людина може прив’язати до себе гранату і стрибнути у бліндаж – значить, вона придатна».
«На підписі у Зеленського лежить закон про зміну нижньої планки примусової мобілізації з 27 до 25 років. Планують розширити мобілізацію студентів. А тепер вже готуються до того, щоб відправляти на фронт обдурених підлітків, яких зараз активно закликають у військові табори».
«В Сумах навіть створено спеціальний регіональний навчальний центр, де будуть вчити вибуховій справі та іншим премудростям партизанської війни. Партизанські загони формуватимуть з учнів старших класів, яким встигли промити мізки».
«Надії зупинити Росію м’ясним методом просто безглузді. І натовпи стариків і дітей на фронті нічого не змінять».
Читати таке огидно, погодьтесь, але, якщо подивитись інші матеріали з пропагандистських ресурсів, то видно, що байки про стариків і дітей, яких беруть на фронт через нестачу ресурсу, не рідкість. Той самий сумновідомий пропагандистський телеграм-канал «Жизнь в оккупации», наприклад, «повідомляє»: «23 березня двоє невідомих чоловіків у військовій формі одягу у Херсоні викрали хлопчика приблизно років п’ятнадцяти. Хлопчик вийшов зі школи і стояв біля пішохідного переходу. Потім до нього під’їхав позашляховик сріблястого кольору, з нього вийшли двоє чоловіків у формі і силою посадили його в автомобіль, після чого поїхали у невідомому напрямку».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!