Ірина Слінькова з Кардашинки, що на Лівому березі Херсонщини отримала травму, коли їй в обличчя вистрілили російські військові. Це призвело до втрати ока та понівечило обличчя. Жінці 63 роки. Коли окупанти підірвали Каховську ГЕС її дім потонув. Під час евакуації, човен українських рятувальників, у якому була Ірина, обстріляли російські військові. Вистрілили жінці просто в обличчя, тому око вона втратила одразу, а також куля розтрощила кістки під оком та ніс. Рятувальникам вдалося вивезти жінку на неокуповану територію, а далі за її життя почали боротися миколаївські медики. В пошкоджену частину обличчя вставили пластину, та окрім збереженого життя, пані Ірині, як і кожній жінці, хотілося повернути своє обличчя. Відновити красу жительці Херсонщини взялися львівські медики з Національного реабілітаційного Центру “Незламні”. Тут триває проєкт “Не (До) Краси”, про який дізналися друзі пораненої. Проєкт – соціальний, він дозволяє відновити естетику обличчя.

Після поранення і попередніх операцій жінці було важко дихати, – розповіли спеціалісти центру. Дмитро Січненко, завідувач відділення пластичної хірургії розповів, що для виправлення проблеми були взяті жирові клітини пацієнтки, ними заповнили дефіцит об’єму тканин обличчя, після чого провели шліфування післяопераційного рубця, який тиснув на носову перетинку і не давав дихати. Пані Ірина відновлюється та чекає на подальші етапи відновлення обличчя, а також протезування ока.

Проєкт безкоштовний, – розповідає Центр “Незламні” на своїй сторінці у соцмережі. Він покликаний повернути красу та стерти сліди війни з обличчя тих, хто цього найбільше потребує.

Фото: UNBROKEN Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!