Ще 21 березня окупаційна Каховська адміністрація повідомила про «аварійне відключення електроенергії у результаті пошкоджень від артобстрілу Каховки і Малокаховки». В окупаційному РЕЗ заявили, що не можуть почати ремонтні роботи, бо обстріл продовжується.
Услід за цим окупаційний губернатор Сальдо повідомив, що припинено також подачу газу. Невдовзі газівники приступили до ремонту, відзвітувавши про це фотографіями у соцмережах і, чомусь змовчавши, хто саме обстрілював інфраструктуру. Замість них це зробив їх посібник Павло Філіпчук.


«Українські бойовики вчергове обстріляли цивільну інфраструктуру Каховського округу», – написав брехун у Телеграм. Самого його у місті наразі немає. Принаймні, не було під час покладання квітів колаборантами району до імпровізованого пам’ятника жертвам теракту у Підмосков’ї.
«Станом на 25 березня співробітники Россєті і РЕЗ не можуть приступити до усунення пошкоджень через постійні дронові атаки, – написав Філіпчук. – Лише вдасться забезпечити безпеку для аварійно-відновлювальних бригад, роботи з відновлення електрозабезпечення будуть проведені». Те саме він повідомив про газ.


Без води, написав, «залишаються населені пункти, у яких водозабезпечення відсутнє у зв’язку з підривом дамби на Каховській ГЕС». У відсутності стабільного мобільного зв’язку і інтернету у Каховці філіпчук, як написав він далі, також не винен. На жаль, Каховка повторює шлях своїх сусідів з Нової Каховки, де благ цивілізації немає хоч і з короткими перервами, але вже декілька тижнів.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!