«На тимчасово окуповані території Херсонської області росіяни завезли партію пропагандистських книг з Рязані, – пише «Центр національного спротиву». – Книги завезли у бібліотеки Скадовська, Генічеська та Чаплинки. Натомість українські книги ворог або спалює, або викидає їх».
«Павєл Малков, голова Рязанської області, особисто зібрав 100 книг для передачі у Херсонську область, – повідомляє у Телеграм окупаційна адміністрація Чаплинки. – Також він закликав членів Уряду Рязані підтримати ініціативу і допомогти зібрати літературу для бібліотек підшефних муніципалітетів».


Достатньо великою назвали партію книг з Рязані для окупаційної Чаплинської центральної бібліотеки пропагандисти окупаційного телеканалу «Таврия». Сказали: «Перші 2000 книг, які надійшли в округ, вже доступні для читачів і користуються великим попитом, але об’єм літератури наскільки великий, що працівники бібліотеки не встигають його обробляти. Фантастика, фентезі, пригоди, вітчизняна і зарубіжна класика, довідкова і енциклопедична література. Всього доставили близько 16 тисяч книг».


«Дірєктор государствєнного казьонного учрєждєнія «Чаплинская центральная бібліотєка» Антоніна Жовнерчук (на фото вона ліворуч – поряд з колаборанткою Лілією Пуляєвою і начальницею окупаційного відділу культури, туризму, молодіжної політики і спорту Чаплинського «муніципального округу» Крістіною Іноземцевою) сказала в ефірі окупаційного телеканалу: «Люди довго чекали таку літературу».
При цьому у кадрі з’явились твори Толстого, Достоєвського, Чехова – тобто, все те, що і так було у бібліотеках нашого краю до вторгнення росіян. Українські ж книжки окупанти насправді продовжують нищити.

Зокрема, як нам стало відомо, окупаційний директор Чулаківської школи Голопристанського «муніципального округу» Ярослав Єрмак (на фото) розпорядився, аби книгами українських авторів… розпалювали шкільну котельню! За зиму спалили не лише книжки з бібліотеки, а й ті, які змусили учнів принести з дому!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!