Пара продавала через інтернет неіснуючі автівки. А також блала у борг та не віддавали товари або гроші.
Чоловік розміщував у мережі оголошення про продаж автомобілів за заниженою ціною. Після отримання завдатку продавец на зв’язок не виходив. А жінка робила собі різноманітні процедури у салонах краси у борг, брала гроші нібито від родичів у борг, а потім зникала. Крім того, пара брала в магазинах товар, за який нібито повинні були занести гроші, і зникала.
Слідчі з’ясували, що до скоєння злочинів причетні 32-річний чоловік та його 25-річна співмешканка. І він, і вона раніше вже притягались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. За даними поліції, фігуранти скоювали шахрайства упродовж останніх трьох місяців 2023 року. За цей час вони завдали збитків потерпілим щонайменше на 50 000 гривень. Від шахрайських схем постраждали не менше 10 люлей. Наразі перевіряється, чи були інші потерпілі, які віддали передплату за неіснуючий товар.
За адресами реєстрації підозрюваних поліцейські провели обшуки, під час яких виявили та вилучили багато сім-карток, мобільні телефони та банківські картки. Також був вилучений пістолет. Його відправили на експертизу.


Нині пару затримали. За погодженням із Херсонською окружною прокуратурою фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!