Після того, коли літніх жителів окупованої частини Херсонщини під різними приводами окупанти змусили отримати свої паспорти, багато хто з них вирішив перерахувати пенсії за російським законодавством. Звісно, у надії на їх збільшення. Адже почасти пенсіонери «тягнуть на собі» і дітей з онуками, бо заробити працею на лівобережжі нині дуже складно. Тому, буває, на одну пенсію живуть цілі родини.
Але окупаційні чиновники розглядати звернення громадян з приводу збільшення їм пенсійних виплат не дуже поспішають. Сам тоді свою потрібність показує окупаційна прокуратура. В окупованому Каланчаку, наприклад, під час перевірки тамтешнього відділення окупаційного пенсійного фонду прокуратурою було «встановлено, що уповноваженою організацією всупереч вимогам законодавства порушувались терміни заяв громадян про перегляд пенсій і їх перерахунок отримувачам». «Стосовно керуючої відділення пенсійного фонду внесено подання, – повідомляє окупаційна «Комсомольская правда». – У результаті чотирьом громадянам перерахували недоотриманні гроші загальною сумою більше 350 тисяч рублів».
Саме ці четверо громадян, повідомляють пропагандисти, і звернулись в окупаційну прокуратуру. А скільки ще не звернулись, бо не мають сил і здоров’я?! В окупованій Михайлівці Скадовського району, наприклад, ветеран Другої світової Іван Кирилович Лаврененко, повідомляють окупаційні «Новости Херсонщины», не міг оформити пенсійні виплати «у силу літнього віку». Так би тривало і далі, якби працівники окупаційної прокуратури Скадовського району не вирішили «перевірити умови життя ветерана». Після того, коли дідусь поскаржився, повідомляють пропагандисти, «на вимогу наглядового відомства керівником Голопристанського відділу Фонду пенсійного і соціального страхування від ветерана прийнято заяву про перерахунок пенсійних виплат, за результатами розгляду якої пенсійні виплати збільшились більш ніж на 25 тисяч рублів і склали 35 тисяч рублів».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!