Центр стратегічних комунікацій фіксує нову хвилю активності ботів у Facebook та інших соцмережах. Вони мімікрують під громадян України та Польщі й поширюють контент, який начебто пов’язує теракт у “Крокус сіті” з Україною. Ця кампанія спрямована на українську та польську аудиторію, адже відбувається відповідними мовами. У Facebook боти мають імена та прізвища, властиві українцям, а світлини профілів викрадені у реальних людей. Так, бот «Bohdana Poroshenko» використав світлини українки з її давнього облікового запису у російській соцмережі «Вконтакте».
У X про нібито причетність України та США до теракту заявляють боти з новостворених, напівпустих та з облікових записів з незрозумілою назвою. Вони використовують геопозицію Сполучених Штатів, але коментують та поширюють фейкову інформацію польською мовою.
Яка мета такої кампанії?
Путінський режим хоче використати трагедію в Красногорську, щоб дискредитувати Україну в очах світової спільноти й таким чином вивести рф з міжнародної ізоляції під гаслами «спільної боротьби з тероризмом» – пмше SPRAVDI.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!